MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Olfa Skalpeli

Olfa skalpeli from kljuc13 on Vimeo.

Želimo vas upoznati sa skalpelima proizvođača OLFA.
Vodeći proizvođač i inovator zaslužan za oblik skalpela kojeg danas koristimo.

U suradnji sa Centrom Alata dobili smo hrpu skalpela OLFA za demonstraciju.

 

Idemo redom,točnije prvo vam pokazujemo grupu 9mm

Osnovni model OLFA Skalpel SPC-1. Možemo slobodno reći skalpel namijenjen širokoj grupi korisnika, jednostavan, mali skalpel. Za sve nas koji ne koristimo često skalpele, ali imamo potrebu s vremena na vrijeme.

Model OLFA S je gotovo identičan model jedina razlika je što u ovoj situaciji je gotovo cijeli napravljen od metala. Jednostavan skalpel 9mm za kućanstva, urede, radionice i slično.

Skalpel iz grupe posebne namjene točnije jedna od inovacija Olfe. Model Olfa A-3 je specifičan po tome što ima mogućnost kada slomite sječivo da ga učvrstite na zadnji dio skalpela i na taj način režete neke čvršće materijale. Ujednose na taj način može rezati lakše nepravilne oblike slično kružnicama.

Zahvaljujući jednostavnoj mehanici fiksiranja oštrice OLFA A-5 model posjeduje,možemo to nazvati, automatsku kočnicu. Kada potiska pri rezanju nestane skalpel dozvoljava normalno pomicanje oštrice.

Moderan design iz generacije X primijenjen je na skalpelu Olfa XA-1, Guma-plastika na rukohvatu. Odlično leži u ruci, dobijate osjećaj sigurnosti. Skalpel za sve nas "uradi sam majstore".

Povijest i legenda skalpel Olfa SVR-1, perjanica olfa tvornice. Najpoznatiji skalpel koji proizvodi tvornica Olfa. Puno je toga već napisano, mi ćemo samo kratko.

Prije 55 godina je napravljen preteći oblik ujedno i inovacija sa sječivom. Cjelokupni skalpel izrađen od inoxa, svi majstori vam mogu reći da je to najbolji skalpel i jedini kojeg oni priznaju. Grafičari ne mogu zamisliti život bez Olfa SVR-1. Jednom riječu savršenstvo u malom.

Olfa SVR-1 ima brata SVR-2. Najbolji skalpel je dobio detalj koji ga svrstava u grupu „savršenstvo u malom“. SVR-2 model posjeduje automatsku kočnicu i gotovo je identičan sa SVR-1 modelom. Savršeni skalpel za svaku radionicu, industriju, ured ili domaćinstvo.

Sada malo drugačije, skalpel za tapetare, ali u ovom modelu se nalazi oštrica širine 12,5mm. Olfa FWP-1 je namijenjen tapetarima i isto posjeduje automatsku kočnicu.

Grupa skalpela 18mm

U grupi 18mm je veliki izbor modela, mi smo izdvojili nekoliko skalpela koji se svojom jednostavnošću ili primjenom izdvajaju.

L-1 i model L-2 su gotovo identični modeli. Razlika se osjeti pod rukom. Model Olfa L-1 rukohvat izrađen od plastike, a model Olfa L-2 izrađen od mješavine gume i plastike. Oba modela posjeduju točkić za fiksiranje oštrice.

Autolakirerski model točnije model skalpela za sve koji rade puno sa bojama, razređivačima ili raznim otapalima Olfa NL-AL je odličan izbor.
Protuklizni rukohvat izrađen od mješavine gume i plastike sa naglaskom za razređivače omogučava dugi vijek korištenja.

Prvi iz grupe posebne namjene. Olfa CL namjenjen reznju uz pomoć graničnika. Navesti ćemo primjer otvaranje kartonske kutije u kojoj se nalazi nešto lomljivo. Može rezati uz rub kartonske kutije bez straha da oštetite sadržaj kutije.

Drugi model posebne namjene je za podomontere. Olfa OL je specifičan po tome što ima pojačanje koje daje dodatnu čvrstoču pri rezanju.

Olfa XL-2 model Ninja za majstore. Skalpel ukupne dužine 280mm, za rezanje u nepristupačnim mjestima. Koristi se i dalje standardna sječiva 18mm.

Perjanica Olfa skalpela u 18mm napravljena po uzoru na generaciju X, gumirani rukohvat, automatska kočnica i mali dodatak na zadnjem djelu skalpela.
Olfa L5-AL je savršeni skalpel, univerzalac. Za sve uradi sam majstore, industriju, profesionalce, hobiste....rješenje je Olfa L5-AL

Profesionalni skalpel točnije model sa oštricom od 25mm širine. Olfa XH-1 namjenjen rezanju izolacija kao što su kamena vuna, stiropor i slično. Široka oštrica vam daje dodatnu čvrstoču, debljinu reza.

Industrijski model skalpela Olfa SK-4 sa oštricom koja se sama vraća u rukohvat. Namjenjen profesionalcima i svima koji u svom poslu gotovo cijeli dan drže skalpel. Oštrica se vraća nazad kako se ne bi povrijedili.

Sa ovim skalpelom smo završili grupu skalpela 18mm

Možemo vam još dodatni izdvojiti Olfa podloge za rezanje koje vam čuvaju oštricu, omogućuju lakše rezanje, materijal ne klizi pri rezanju, točniji rez.
Podloge su samozacjeljive, napravljene od troslojnog materijala. Izrađuju se u više dimenzija mi ćemo izdvojiti najčešće.

Podloga za rezanje OLFA CM-A3 450x300x2mm
Podloga za rezanje OLFA CM-A2 620x450x2mm
Podloga za rezanje OLFA CM-A1 940x630x2mm

 

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register