MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Metabo PowerMaxx 12 Basic

Metabo PowerMaxx 12 Basic from kljuc13 on Vimeo.

Tata kupi mi!!, Tata kupi mi Metabo!!
Ekipa Ključa 13 vam želi predstaviti Metabo PowerMaxx 12 basic

Uvijek možete pogledati veliki “Test Aku bušilica-odvijača“, test 9 aku bušilica 10,8V i 14,4V Li-Ion.

Aku bušilica odvijač Metabo PowerMaxx 12 Basic

Model aku bušilice/odvijača koji spada u kategoriju 10,8V 1,5Ah. Dolazi vrlo dobro opremljena za „Basic“ model. U koferu se nalazi sve što vam je potrebno za raditi.
Aku bušilica Metabo PowerMaxx 12
Punjač baterija
Dvije baterije 10,8V 1,3Ah Li-Ion
Samostezna glava 1-10mm
Nosač bitsa 1/4“-6,3mm x 50mm
Bits PZ2x50
Zaštita za navoj glave-ujedno držač bita
Kofer

Sve ima svoje mjesto u koferu, dobro i pregledno raspoređeno. Metabo je mislio na sitnice tako da aku bušilica/odvijač može stati na svoje mjesto bez obzira na da li je u tom trenutku stezna glava na odvijaču ili nosač bitsa.

Posebna pohvala za kutijicu unutar kofera za bitseve. Velika je, prostrana i čvrsto se zatvara. Velika količina bitsova ili manjih vijaka može stati u kutijicu, a da se ne prosipa po koferu.

Punjač baterija Metabo LC 40

Vrlo dobar punjač baterija sadrži sve potrebne informacije. Punjač osim klasike da vam pokazuje simbolima punjenje baterije i napunio bateriju ima i sljedeće:
Upozorenje da je baterija pregrijana, točnije neće ni krenuti puniti ako temperatura baterije nije između idealnih 0-50°C, na taj način se čuva baterija. Ujedno na samom punjaču se nalazi i simbol za neispravnu bateriju ili da kontakti nisu čisti potrebno ih je pregledati.

Vrijeme punjenja baterija nije impresivno, ali je realno. Da objasnimo zašto spominjemo realno.

U velikoj većini testiranog alata proizvođači vam govore da se puni za xy minuta u stvarnosti nije tako. Može se desiti da je +10-20min na vrijeme napisano. U situaciji sa punjačom baterija Metabo LC 40, tvornica je napisala 40 minuta i stvarno je 40 minuta za totalno praznu bateriju.
Baterije koje punjač može puniti su 10,8V  od 1,1Ah-3,0Ah Li-Ion. Vrlo impresivan raspon, možda nam Metabo želi reći da će ubrzo osvanuti PowerMaxx 13 i imati bateriju od 10,8V i 3,0Ah Li-Ion.
Vrijeme će pokazati.

Bušilica-odvijač metabo PowerMaxx 12

Sama bušilica izuzetno ergonomična, balansirana i ulijeva povjerenje kada ju držite u ruci.
Metabo je koristio svoju poznatu tehnologiju, aluminijsko kućište. Elektronika se brine za motor da vam radi dugi niz godina besprijekorno. Prekidač za dvije brzine je postavljen sa gornje strane.

Prva brzina se preporučuje za funkciju odvijač/izvijač i sama aku bušilica/odvijač tu postiže veću snagu. Govorimo o 28Nm koje se postižu u 1 brzini. Druga brzina je za bušenje i bušilica razvija veće obrtaje u drugoj brzini. Podatak koji vas može impresionirati je da bušilica može probušiti drvo sa svrdlom Ø 22mm.  Metal buši do 10mm.
Brzina vrtnje u 1 brzini je od 0-350 o/min
Brzina vrtnje u 2 brzini je od 0-1350 o/min

Sve kontrole bušilice su postavljenje na pravo mjesto. Prebacivanje vrtnje lijevo-desno vam je odmah pod prstima, sa gornje strane se nalazi  prebacivanje brzina tako da lagano uočite u kojoj ste brzini. Prekidač je ujedno potenciometar tako da vrlo lagano i točno možete pritiskom prsta kontrolirati vrtnju. Srednji položaj prekidača za vrtnju je ujedno i isključivanje bušilice tako da vam čuva bateriju kada ne koristite.

Samostezna glava ili bits

Jedna sitnica s kojom smo mi impresionirani je dužina samog alata. Ako skinete samosteznu glavu na bušilici i postavite bits direktno u bušilicu dobivate mali odvijač velike snage.
Dužina samog alata sa bitom je impresivnih 180mm, mjereno od bitsa do kraja bušilice. Drugim riječima sa vijkom 3,5×20 i Metabo PowerMaxx možete raditi ladicu od 20cm unutrašnjeg prostora.

Drugi podatak je isto tako impresivan, da sa samosteznom glavom alat ima dužinu samo 200mm.
Ako imate potrebe bušiti u uskim prostorima, ovo je alat za vas.

Test Metabo PowerMaxx 12 Basic

Kako bi vam omogućili da bolje razumijete koliko je dobra ili loša bušilica, naš test aku alata je ponovljen sa bušilicom Metabo PowerMaxx 12.
U testu smo koristili gredu 12×12 cm i iver vijke 5×80.
Cilj testa je vidjeti koliko baterija ima snagu i ujedno da li su prijenosi na motorima dovoljno jaki za najteže uvijete rada.
Postavke na bušilici su 1 brzina, puna baterija, nosač bita, bits wiha T25x25

Rezultat Metabo PowerMaxx 12je fenomenalan. Bušilica/odvijač je uspijeva bez nekog velikog naprezanja zašarafiti 53 vijaka, ali svih 52 vijaka su zašarafljeni. Samo na zadnjem vijku je bušilica posustala. Pri samom zašarafljivanju se osjeti na ruci da odvijač pri otporu prebaci u nekakav prijenos i nastavi zašarafljivati kao da nije ništa. Jedna sitnica koju smo primijetili da nam je svaki puta zabacila ruku kada je vijak bio poravnat sa gredom.

Model Metabo PowerMaxx 12 Pro

Metabo proizvodi dva modela jedan je Basic a drugi Pro. Razlika u modelima je u paketu dodatne opreme. Točnije PRO model dobivate u koferu glavu za šarafljenje pod kutom, izrađena od aluminija i brzo se postavlja.
Kud je PowerMaxx 12 mala bušilica/odvijač ujedno može i iza ćoška.

Zaključak testa

Bušilica odvijač Metabo PowerMaxx 12 basicocjena 5
Kofer ocjena 5
Punjač ocjena 4
Pribor ocjena 5
Snaga ocjena 5

Ekipa ključa 13 toplo preporučuje svim korisnicima od uradi sam, profesionalcima ili industriji. Alat koji vas neće ostaviti nezavršenog posla.

TATA KUPI MI !!!

Ako želite vidjeti kako su druge bušilice-odvijači prošli na ultimate testu Ključa 13 možete pogledati u epizodi “Test Aku bušilica-odvijača

 

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register