MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Uradi sam polica i ladica

Uradi sam polica i ladica from kljuc13 on Vimeo.

Mali projekt za vruće dane, polica i ladica u jednom. Lagani projekt koji je se zakomplicirao od početka do kraja, ali tu je Super Hrvoje da spasi stvar.

 

Ideja polica ladica

 

Radi se o jednostavnoj ideji. Zamislite ladicu koja je pričvršćena na zid, a oko nje se napravi „kutija“ koja je u stvari polica kada se zatvori.
Vrlo jednostavan dizajn, ideja jednostavna vrlo praktično iskorištavanje prostora ali….

Greške koje smo morali ispravljati

Izračunali, nacrtali predali tehničku dokumentaciju da bi nam lakše izrezali sve na mjeru. Dali zbog godišnjih odmora ili nekih drugi faktora kojih mi nismo svjesni. Sve iverice su bile odrezane 1 do 3mm na koso. Ništa nije štimalo i sve je izgledalo kao da prvi puta radimo sa ovim materijalom.
Tako da većinu dasaka smo morali ravnati, rezati drvene tiplove koje smo već postavili. Lagana noćna mora.

Izrada polica ladica

Prvo je potrebno napraviti ladicu. Bez puno mudrovanja, samo povežete četiri iverice sa iver vijcima 4,5×50 i na dno postavite šperploču normalno izrezanu na dimenziju.

Sama vanjska kutija koje je ujedno polica je isto tako jednostavno napravljena. Sastoji se od donje i gornje iverice, bočne stranice i fronta. Sve smo povezali sa drvenim tiplovima koristeći obije tehnike.
Možete pogledati u epizodi broj 20 točnije „Alat za drvene tiplove“ i epizoda broj 11 „Polica za mobitele Economic

Postavite donju ivericu sa drvenim tiplovima. Ne zaboravite nanesti ljepilom za drvo. Postavite bočne stranice i frontu. Zatim je važno učvrstiti vodilice ladica. Hrvoje nam je donio dva različita tipa vodilice. Jedan tip je klasika, drugi je za nosive ladice. Prvo smo pokušali sa klasikom ali nam nije ulijevala povjerenje. Nakon toga smo promijenili u nosač ladica za terete.

Kada se uvrste vodilice ladica. Potrebno je postaviti samu ladicu na svoje mjesto i ako je sve OK može se zatvoriti sa zadnjom ivericom gornjom.

Alat za postavljanje nosača ladica

Hrvoje kao glavni sponzor ovog projekta nam je ustupio jedan pomalo jedinstven alata. Riječ je o alatu za postavljanje vodilica ladica. Vrlo jednostavno zamišljen. U cijelosti izrađen od plastike, namijenjen za lijevu i desnu stranu. Prednost alata je što vam smanjuje mogućnost greške točnije uvijek je vodilica ladice postavljena pod kutom od 90° u odnosu na element.
Odličan alat, nije skup nekih 80,00 Kn ili 10,69 €. Vrlo praktičan, jedna od većih prednosti je kada se prave elementi sa ladicama u nizu. Možete biti sigurni da su sve ladice postavljene 100% paralelno točnije vodoravno.

Hvala zlatnom sponzoru Hrvoju što nam je ustupio alat za postavljanje vodilice ladica.

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register