MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Sajam alata i polovnih strojeva Koln 2012

Sajam alata i polovnih strojeva koln 2012 from kljuc13 on Vimeo.

Internacionalni sajam alata koji se održava u Koln-u od ove godine ima manjeg brata, sajam polovnih strojeva. Proizvođači iz cijelog svijeta se pronalaze na jednom mjestu. Ekipa Ključa 13 poslala je svog čovjeka da vidi “šta ima?”

Kako bi bolje razumjeli zašto se na sajmu ne dozvoljava slikanje. Razloga je previše, ali jedan od glavnih je industrijska špijunaža. Par slika vašeg najnovijeg alata i vi gubite na svjetskom tržištu. To je jedan od glavnih razloga zašto morate pitati dali smijete slikati, a vrlo često je odgovor NE. Ako pokušate se praviti pametni povećavate šanse da popijete kavu sa policijom. Obično su kazne izbacivanje sa sajma, oduzimanje video i foto materijala i ako je neka velika korporacija, može biti i kazna novčana.

 

 

 

Sve slike smo objavili na facebook i google plus.

 

Možete nas pratiti i na YouTube

 

 

 

Idemo redom vidjeti novitete i ono što ih čini posebnima

 

 

 

Jokosit podešavajuća kruna za keramiku

Odlična ideja za problem u keramici. Podešavajuća kruna sa tri najčešća promjera. Proizvođač tvrdi da se tri puta brže buši, laka promjena promjera.

Kress 360 BPS BiPower

Novitet na ovoj bušilici je punjač je integriran u bušilicu. Na taj način bušilica može raditi na  baterije ili struju. Kako vam bolje odgovara.

Kern Deudiam PKD Laser dijamantni brus

Ovo je nova generacija dijamantnog brusa. Malo obratite pažnju na položaj zuba. Proizvođač tvrdi da je šest puta brže brusi u odnosu na klasiku. Kako su zubi zavareni laserom smanjena je mogućnost otpadanja zuba nakon pregrijavanja.

Knipex twinforce kliješta sječice

Nova generacija sječica od knipexa. Bolji prenos snage na sječivo. Mogu prerezati do 4mm čelične žice ili sajle kako što vidite u primjeru. Netko ih je zaladio…

Flott TB 13 Plus stupna bušilica

Novitet na ovoj bušilici nije samo elektronika. Naglasak na maksimalno iskorištavanje električne energije. TOčnije vrlo je štedljiva, a i dalje visoko učinkovita. Elektronika omogućuje kontrolu brzine okretaja od 40-4000 o/min. Ujedno ima mogućnost urezivanja navoja

Hazet smart case

Inovacija koju je Hazet ponudio je vrlo mala kutija za alat sa 38 nasadnih ključeva i biteva. Ali pri otvaranju kutija pomakne alate za lakše vađenje. Smart case nema šta.

Probena Mobilo Compressed Air

Mali prenosi kompresor od Probene. Odlična inovacija za sve situacije gdje je nemoguće doći sa kompresorom. Kako ima kontrolu protoka može se priključiti više tipova alata. Na primjer pištolj za skidanje vijaka sa auta, pištolj za čavle, pištolj za silikon i slično.

Cimco kombinirana kliješta

Oblik čeljusti prilagođen vijcima da ih lakše odšarafite ili zašarafite. I sami ste se našli u situaciji da ne možete više zašarafiti ili odšarafiti vijak zato što je glava oštećena. Cimco naglašava de se može odšarafiti sve vijke od M2-M6. Čeljusti su posebno obrađene kako bi dugo ostale izdržljive.

Wera Impaktor Diamond grt biteva

Nova generacija bitova za aku bušilice udarne. Za sve koji nisu imali priliku raditi sa udarnim bušilicama problem nastaje sa bitovima. Udarne aku bušilice ih lome ko čačkalice. Ovo je nova generacija bitova koja je posebno napravljena samo za udarne aku bušilice.

Leica 3D Disto

Mjerni instrument Leica 3D Disto je novi alat koji vam može izmjeriti kompletni objekt sa točnošću od milimetra. Nepravilni oblici, kosine, visine i sve ostalo nisu problem. Još jedna prednost je prebacivanje svih mjerenja u samo računalo.

 

NWS Softgripp 3K + Systemclip kliješta

Inovacija na ovom proizvodu je ekološke prirode. Rukohvat je izrađen od tri materijala i svi su ekološki prihvatljivi. Mali dodatak su kopče kako bi alat držali oko vrata ako radite na visini.

 

Gedore Dremaster DMK 200 Moment ključ

Svi ovo zovu kilo ključ. Gedore je napravilo inovaciju na samom ključu na sljedeći način. Pojačan profil, očitavanje je dovedeno do savršenstva i pojačana sigurnost u radu.

 

Rhodius LD 403 All in one dijamantna ploča

Dijamantne ploče spojene, konkretno tri komada. Namjena je rezanje kanalica za kablove. Nakon rezanja nema potrebe za čišćenjem utora koji je napravljen. Proizvođač tvrdi da štedi vrijeme do 45%.

 

Boorwerk Cick&Drill krune

Krune za beton, metal i drvo. Inovacija je brza izmjena kruna i mogućnost bušenja pod velikim nagibom.

 

Gedore Dremoplus Alu DVV-13Z Multiplikator

Multiplikatori su vrlo zanimljiv proizvod. Pomažu u situaciji kada je potrebno otegnuti ili zategnuti vijke sa velikim silama. Ovaj model je omjer 1:5 i maksimum je 1300 Nm (u prevodu 132 Kile). Gedore tvrde da ima vrlo veliku točnost pri zatezanju +/- 3%.

 

Pferd Combitwist rotaciona četka

Četka proizvođača Pferd ima inovaciju u samom pletenju žice. Proizvođač tvrdi da na taj način četka izdrži čak 25% duže.

Moramo biti malo zlobni. Pferd je bio glavni sponzor sajma, ujedno je osvojio prvo mjesto za inovaciju. I onda vam netko kaže to se ne može desiti u Njemačkoj.

Ovo je samo mali dio onoga što se smjelo slikati na sajmu. Velika većina stvari je zabranjena.

 

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register