MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Vrata sa mrežom za komarce

Vrata sa mrežom za komarce from kljuc13 on Vimeo.

Najezda malih dosadnih papadača, komaraca, komančerosa i masquitosa dolazi. Kako se obraniti je vječno pitanje koje vam zadaje svake godine glavobolju.

 

Mreže za komarce i vrata su mali izazov. Kako nam je bila ideja to riješiti problem uz sljedeće parametre ekonomično, estetski, jednostavno i bez puno alata. Rješenje je sljedeće.

 

Aluminijski profil koji se spaja na klik sistem. Mreža ko mreža za komarce još uvijek ista cijena isto odstojanje.

 

Ako tražite malo drugačije rješenje za komarnike pogledajte epizodu http://tiny.cc/7nhks

Materijal smo nabavili u
HIDRAULIKA FLEX

Hrvoja Vukčića-Hrvatinića 118A
Vinkovci 32100

Telefon +385 32 352 377 8 kontaktirajte ih kako bi vam dali  informaciju gdje možete kupiti u vašem susjedstvu

Mjerenje za vrata sa mrežom za komarce

Kada mjerite nemojte zanemariti širinu profila, točnije kutnik koji vam vrši spajanje dva aluminijska profila. Profil aluminijski je 10x20mm šira strana točnije 20mm naliježe na vaša vrata.
Izmjerite i pilu u ruke.

Rezanje aluminijskog profila

Kada se reže profilni metali i nemetali, uslijed rezanja nastaje „srh“ točnije mali dio materijala koji vam na očigled odudara od vašeg savršenog reza. Ručna pila za metal, ubodna pila sa listom za rezanje metala i nemetala ili stacionarna pila sa pilom za aluminij.
Kako smo mi rezali sa našim Metabo KGS 216, ali smo prije toga provjerili sa proizvođačem dali je list pile na stroju i za aluminij.
NE POKUŠAVAJTE AKO NISTE SIGURNI DA VAM LIST NA ELEKTRIČNOJ PILI OMOGUĆUJE REZANJE ALUMINIJSKIH PROFILA. NE SAMO DA ĆE TE UNIŠTITI PILU VEĆ POSTOJI ŠANSA DA VAS POGODI KOMAD PILE.

 

Kako se sve reže pod kutom od 90°stupnjeva a to je pjesma, samo reži na mjeru i to je to.

 

Sastavljanje vrata za komarce

 

Sastavljanje ne može biti jednostavnije. Kutnike postavite u profil.
NE ZABORAVITE DA VAM JE GUMA KOJA DRŽI MREŽU SA UNUTRAŠNJE STRANE OKVIRA
Samo sastavite vaš okvir i zatim strpljenje.

 

Guma, mreža za komarce i strpljenje

 

Postavite mrežu preko okvira vaših vrata i gumu u ruke. Strpljivo postavite vašu gumu u profil. Sada vam nokti dobro dođu. Možete se pomoći sa nekakvim plošnim ali tupim predmetom. Mi smo probali sa plošnim odvijačem ali naj bolje je išlo sa skalpelom Olfa L5-AL. Kako skalpel ima tupi završetak na kraju rukohvata. Odlično nam je poslužio i brzo smo postavili gumu. Primijetiti će te da guma ide preko kutova. Nema potrebe da se reže. Samo gurajte u profil i kad se ponovo nađete sa početkom sada odrežite višak.

Priča o permanentnim magnetima

Magneti koji se mogu pronaći u dobrim starim „malim „ zvučnicima, aku alati koriste permanentne magnete. Ako imate pokidane stvari koje smo nabrojali i želite ih baciti, provjerite prvo dali su unutra permanentni magneti.
Opcija B u trgovinu i kupiti. Vrlo jaki magneti koji imaju svojstvo namagnetizirat druge metalne predmete.
UPOZORENJE: Ovi magneti obavezno moraju biti što dalje od vaših elektro uređaja, to važi i za vaše kreditne kartice. U protivnom nećete slušati Walkman dok okopavate kukuruz.
Ako slučano nabavite Neodimijske magnete budite sigurni da će vam zaustaviti djecu do 10g da otvore vrata. Samo 1300 puta nose svoju masu.

Montaža vrata sa mrežom za komarce

Za montažu nam je potrebna malo alata
Bušilica
Bisevi PH 2
Svrdlo DIN 338 Ø 2,5mm
Ljepilo LOCTITE 401/3gr

Prvo odmjerite gdje želite da vam se nalaze šarke. Obratite pažnju da se ne uhvatite na okov vaših vrata.
Provjerite sa unutrašnje strane dali vidite nekakve metalne dijelove ili nešto slično. To je okov vaših balkonskih vrata. Na tom mjestu ne bušiti sa vanjske strane jer sigurno će vaš vijak zapeti i onemogućiti mehanizam da radi svoj posao.
Nema potrebe za nekim bjesnim vijcima jer sama vrata nemaju 2kg.  Mi smo postavili vrata sa vijcima za lim DIN 7981 3,5×16 komada 4.
Predrupe obavezno, kako bi vijak radio svoj posao i bolje uhvatio. Zatim odmjerite gdje želite kvaku staviti. Norma u EU nalaže da se kvake nalaze 1m od poda. Ako želite u EU onda na metar postavite.
Pričvrstite sa vijcima za lim DIN 7981 3,5×9,5.
Kada vaša vrata objesite na šarke sada se idemo igrati sa opasnim stvarima.
Ljepilo i magnet na tebe je red.
Ljepila koja mogu lijepiti magnete na plastificiranim površinama.
Loctite 480/20ml (boja crna i najbolje ljepilo za magnete) cijena 148,95 Kn ili 20,12 €
Loctite 401/3gr (boja prozirna) cijena 16,55 Kn ili 2,24 €

Kako iz iskustva znamo da će te prije pronaći Loctite 401 nego Loctite 480 u trgovinama. Pomoći ćemo vam čak ih ima i na benzinskim pumpama.
Stavite par kapi na vaše magnete i pridržite na mjestu gdje želite da magnet drži. Potrebno je pridržati nekih 10-15 minuta. Zatim je sve spremno za akciju.
Savjet: Ako primijetite da vaša PVC stolarija dobro drži vrata sa mrežom za komarce slobodno preskočite sljedeći dio teksta.
Ako vam magneti ne drže vrata postoji manji trik. Postavite na mjesto gdje naliježe vaš magnet jedan vijak za lim DIN 7981 3,5×9,5 i magnet će odlično uhvatiti od prve i držati vrata zatvorena.

 

 

 

slynet

mi smo...

Više u ovoj kategoriji: « Vrtni ormar BioDiesel 1 Maj Roštilj »
na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register