MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Okvir za nakit Bižuterija

Okvir za nakit Bižuterija from kljuc13 on Vimeo.

Emisija posvećena majstoricama. Okvir za nakit Srđana i Dragana. Curke ovo morate vidjeti…

 

Okvir za nakit Bižuterija

 

Prvi projekt iz dragosti nazvan “Srđana”sastojao se od jelove daske, drvenih tiplova rezanih na mjeru, kartonske kutije, mrežice za komarce, malo platna i par iver vijaka.
Uz zabavu i pjesmu koju su dečki silno željeli prekinuti, nastala je polica za bižu.

Postupak za izradu okvira Slađana

Odabrale smo dasku dimenzija , u našem slučaju jelovu dasku koja se uklapa u interijer gdje će se polica nalaziti. Organizirale smo  raspored na podlozi vodeći računa o dužini i debljini nakita kako bi što efikasnije iskoristile prostor i dodatak na polici.
Kartonsku kutiju debljih stranica, u našem slučaju to je bila kutija od registratora oblijepile smo platnom romantičnog uzorka. Za lijepljenje tkanine na kutiju koristile smo lijepilo za drvo koji se dobro ponaša na kartonu sa tkaninom , već isprobano puno puta u nekim drugim kućnim projektima.

Kako bi dobile prostor na kojem možemo objesiti naušnice na kutiji smo izrezale prozor. Iznutra smo termo ljepilom pričvrstile mrežicu za komarce . Pripazite u radu s njim, preporučam uporabu drvenog štapića kao pomagala, budući da je termo ljepilo opako u dodiru sa kožom. U sam rub kutije stavile par cvjetića kao dekoraciju. Na dasci smo probušile rupe fi 10, svrdlom za drvo, jer su nam drveni tiplovi koje smo rezale na željenu dimenziju tog promjera.

U rupe smo nakapale malo lijepila za drvo, čisto iz predostrožnosti. Kako nam je izgledao prazan drveni tipla dodale smo drvene bubamare i mala srceta koje možete kupiti u svakoj hobby trgovini opremljenoj dekoracijama, ljepilima, bojama i sličnim stvarčicama na koje mi padnemo u nesvijest i naravno sve nam baš treba…

Mašnu koja nam je predviđena za broševe napravile smo od iste tkanine koju smo koristile u izradi kutije. Najlakši način pričvršćivanja za dasku te kutije je bio sa iver vijcima budući da se radi o punoj dasci. Na poleđinu smo stavile dvije kukice na koje ćemo objesiti policu.

Stale sa strane i divile seeee…..

Izrada okvira za nakit Dragana

 

Kad smo već krenule pravit naravno da jedna polica nije bila dovoljna, pa smo odmah pravile drugu tzv.”Draganu”.

 

Nastanak je tekao ovako: kao i uvijek prvo odredite jednu dimenziju koja vama odgovara, mi smo krenule sa poleđinom ove police , a za poleđinu nam je služila šperploča. Šperploča je sama po sebi tanka pa ju “oblačit” u tkaninu nismo mogle uz pomoć klamerica.

Drugi dosta jednostavan način je termo ljepilo. Naj bitnije je dobro zategnuti tkaninu prilikom lijepljenja kako bi se izbjegle “falte” i neravnine oku vrlo neprivlačne. U skladu sa našom dimenzijom pozadine dečki su nam izrezali na kutnoj pili okvir od letvi. Mogle smo i same, ali zašto bi…

Tkaninu smo mogle zaklamati klamericama, a imamo iskustva jer smo presvlačile već puno puta stolice u blagovaoni , ovisno o trenutnom stilu i bojama u mojoj glavi. Puno jednostavnije i brže u odnosu na termo ljepilo. Kako ne bacam ništa, u tom svom kreativnom neredu pronašla sam i košaricu i odmah ju iskoristila kao malu policu za nakit koji se ne može objesiti. Košarica je prvobitno bila smeđa, što nikako nije odgovaralo dizajnu police , pa smo ju na brzinu obojane akrilnom bojom

Inače tu boju koristim za decoupage tehniku, Shabby chic, kojim sam opsjednuta, žao mi je što vam nisam mogla pokazati kuhinju koju sam upravo završila, no možda jednom… Da bi imale mjesto za naušnice, u drvenu kutijicu također obojanu u bijelo, uglavile smo stiropor. Kako bi bio u skladu sa cijelim okvirom i njega smo “obukle” tkaninom. Naušnice tako možete bockati koliko želite puta. Na stranicu kutijice dugim iverima smo pričvrstile plutane čepove. Oni nam u ovom slučaju služe kao nosači za prstenje.

Obojani i sa vrlo malo satenske mašne ukrašeni izgledat će baš kako treba. Propust koji smo napravile je bio taj da smo prvo presvukle okvir, a nismo izbušile rupe za tiplove na kojima trebaju visiti ogrlice. U pomoć nam je priskočio Maki, te nam naknadno učvrstio drvene tiplove. Hvala još jednom Maki!!!

Ukrašenu i obojanu košaricu pričvrstile smo za sam okvir iver vijcima što nam se pokazalo vrlo praktično kad se radi o punom drvetu.

Tako “zalaufane” na brzinu smo  napravile okvir za sliku koja je u skladu sa tim nosačem nakita. Sve u svemu dobro se zabavile, nasmijale i napravile ono što nam je bilo potrebno.

Želimo da i vi uživate praveći sami, u paru , za sebe ili nekoga ove jednostavne , ali vrlo praktične police-nosače nakita, tkzv drndi.

Vaše Renči i Nelči

 

 

slynet

mi smo...

Više u ovoj kategoriji: « Kuhinja za djecu Stol i po »
na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register