MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Sušilo za radijator

Sušilo za radijator from kljuc13 on Vimeo.

Brzi, jednostavan i koristan projekt. Velika pomoć u zimskim danima.

Materijal potreban za izradu sušila za radijator

Vrlo malo materijala smo koristili za izradu ovog projekta
Daska 1000x200x18 mm komada 2
Drvena letvica Ø13,6×2400 mm komada 3

Izrada sušila za radijator

Prije svega je potrebno izmjeriti vaš radijator, vidjeti sa koliko mjesta raspolažete između radijatora i ventila. To je prvo mjesto koje će vam zadavati glavobolju. Zatim se trebate odlučiti da li želite samostojeći ili viseći model napraviti. Ako vam prostor između ventila radijatora i samog radijatora dozvoljava da prođe daska od 18mm vi ste vrlo brzo gotovi sa ovakvim projektom. U situaciji da vam ventil ne dozvoljava da prođe daska, nažalost imate jedan dodatni korak u izradi

 

Prvo je potrebno označiti na dasci gdje vam se nalaze cijevi od radijatora. Nakon toga označite željenu visinu. Ubodna pila je savršen alat za ovakav mali projekt. Sa ubodnom pilom isiječete otvore za cijevi i ujedno skratite samu dasku ako je potrebno.

 

Rupe za drvene letvice označite u željenoj kombinaciji. Primjer sa prednje strane 2 komada, gore 3 i dolje jedna konstrukcijska koja povezuje. Probušite sa svrdlom Ø13,5 ili 14mm ovisno o vašem arsenalu svrdla.

Glodanje daske

Ako radijator na kojem želite da se nalazi sušilo za radijator ima ventil sa termo glavom. Daska od 18mm najvjerojatnije vam neće biti najbolji izbor. Uvijek se može daska malo stanjiti glodalicom, ili ako pronađete dasku od 12mm po trgovinama. Glodanje same daske nije neki problem mi smo koristili glodalo za drvo Ø20mm sa prihvatom Ø8mm. Lagano prođete dio koji je potrebno stanjiti. U našoj situaciji mi smo stanjili za 7mm dasku.

Sastavljanje sušila za radijator

Samo sastavljanje nema potrebe za nekim opisivanjem. Samo postavite daske na mjesto i ubacite drvene letvice Ø13,6mm na prethodno probušene rupe. Ako vidite da je određena drvena letvica malo labava ili je rupa malo prevelika. Uvijek možete namotati malo izolir trake na kraj same letvice i ona će čvrsto leći na mjesto.

Savjet

Savjetujemo vam da ne spajate sa ljepilom za drvo, jer sezona grijanja će završiti i vaše sušilo može postati problem za skladištenje. Ako ostavite spojeve lako rastavljive uvijek možete skladištiti na vrlo malom prostoru.

 

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register