MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Kuhinjski stalak za kuharicu ili poklon za vašu punicu

Kuhinjski stalak za kuharicu ili poklon za vašu punicu from kljuc13 on Vimeo.

Uradi sam projekt za krizna vremena. Mali, jednostavni, funkcionalni i vrlo jeftini uradi sam projekt za svakog uradi sam majstora

 

Materijal za kuhinjski stalak za kuharicu

 

  • 1 komad daska 450x175x18 mm
  • 1 komad šperploča 450x175x3 mm
  • 1 komad daska 450x50x18 mm
  • 3 komada Ø 100×18 mm
  • 1 komad 30x10x2000 mm
  • 1 komad Ø 8×1000 mm
  • I dvije drvene kuglice Ø 16 mm

 

Izrada stalka za kuharicu

 

Ako ne radite sa ostatcima dasaka koji su vam ostali od drugih projekata. Točnije morali ste kupiti novi komada daske. U toj situaciji možete napraviti jedan korak puno lakše.
Označite na dasci 450×175 mm i u produžetku odmah označite 450×50 mm. Glodalicom za drvo napravite utor dubine 10mm širine za dasku 18mm. Dužinom 450mm koja dijeli 450x175mm sa 450x50mm.
Nakon toga se može presjeći, točnije izrezati komadi daske.
Sada je potrebno označiti sredinu na dasci 450x175mm. Pokušate vrlo precizno odrediti centar. Sa svake strane od centra označite za 10mm. Glodalicom napravite utor dubine 10mm, širine 20mm na leđima vašeg kuhinjskog stalka za kuharicu.
Sada je potrebno sa ljepilom za drvo zalijepiti šperploču na leđa vašeg stalka za kuharicu.

Sa stegama dobro stegnite šperploču. Kada je sve dobro zalijepljeno, ponovo označite centar daske na šperploči. Ali sada od centra označite 5mm sa svake strane.

Sa ručnom ili stacionarnom pilom koja ima kontrolu dubine rezanja odrežite šperploču na označenim linijama. Prije rezanja uzmite u obzir debljinu lista pile. Jer ne želite da odrežete više nego je potrebno.
U ovoj fazi izrade može se zalijepiti u oblik slova L daska 450x175mm sa daskom 450x50mm

Točkovi za stalak vaše kuharice

Kada dođe do dorade na vašim točkovima Ø100mm, koje ste izrezali sa ubodnom pilom ili krunom. Potrebno ih je spojiti i prebrusiti zajedno. Tako da dobijete simetriju.

Jedan od drvenih točkova je potrebno poravnati za 10mm od ruba kružnice. Kada ste to napravili, označite od ruba 10mm sa obije strane vašeg točka. Dobro pazite da su vam linije paralelne sa obije strane.

Podesite vašu pilu na dubinu rezanja 5mm. Sa svake strane prođite sa vašom pilom. Ako vaša pila ima debljinu lista 2,4mm. Ne zaboravite da morate i tih 0,6mm ukloniti jer šperploča je 3mm debljine. A na vašem točku šperploča klizi u utorima koje ste napravili pilom.
Kada ste napravili T oblik na vašem točku, postavite ga u T otvor na leđima vašeg stalka za kuharicu.
Ako malo teže se pomiče, to je dobro, ne želite da lagano klizi. Sada ste napravili podešavanje nagiba za vaš stalak.

 

Postavljanje točkova na stalak za kuharicu

Naj lakše da ovaj dio objasnimo je na sljedeći način. Pokušajte centar kotača Ø 100mm postaviti u spoj L na stalku. Svi ponosni vlasnici pomičnog mjerila će vrlo brzo postaviti na pravo mjesto, ali to ne znači da je nemoguće sa klasičnim tračnim metrom postaviti na pravo mjesto.
Kada stegnete kotače sa stegom za vaš stalak. Označite položaj na kotačima tako da kasnije ne morate ponovo mjeriti.
Sada je potrebno izrezati letvice za obrub kuhinjskog stalka. Svrha letvice je da se sakrije T utor sa gornje strane koji je sada vidljiv.
Prvo izrežite za gornji dio stalka. Nakon toga stegnite stegom na točan položaj gdje će se nalaziti. Sada izmjerite vrh lajsne sa dodirnom točkom na kotaču. Isto mjerenje ponovite sa donjim vrhom lajsne i dodirnom točkom na vašem točku.

Sada ste dobili točne mjere da ne morate rezuckat i pogađati kako da izrežete. Samo izrežite jednu stranu pod kutom od 45° i ostavite da je malo duža. Označite izmjereno i nakon toga odrežite ubodnom pilom. Provjerite da li se točno poklapa sa gornjom letvicom i točkovima od stalka. Ako je potrebno, malo prebrusite kako bi bolje upasirali letvicu.

Sastavljanje stalka za vašu kuharicu

Kompletno sastavljanje ide sa ljepilom za drvo. Ovo je projekt bez vijaka. Za konačno sastavljanje će vam biti potrebno barem 6 stega.

Alat korišten u izradi ovog projekta

Ubodna pila
Stacionarna potezna pila
Električni ručna pila – cirkular
Glodalica za drvo

 

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register