MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Rotacione brusne četke

Rotacione brusne četke from kljuc13 on Vimeo.

Četke su mala misterija, nitko točno vam ne može objasniti koliko su dobre i gdje ih koristiti.
Ali tu je ekipa Ključa 13 koja će vam pomoći. Samo se naslonite i uživajte, mi radimo za vas.

 

ZAŠTITA NA RADU SA ROTACIONIM BRUSNIM ČETKAMA

 

OBAVEZNO: Naočale, radna bluza, hlače, cipele i kožne rukavice

Vrste rotacionih brusnih četki

Rotacione brusne četke postoje u više oblika nego što možete zamisliti. Mi ćemo sada govoriti o rotacionim brusnim četkama osnovnim, točnije o tipovima koje možete pronaći u lokalnoj trgovini.

Lončaste brusne četke

Prva kategorija i svi ste ih vidjeli, većinom su mesingana žica. Lončasta rotaciona brusna četka se proizvodi za bušilicu i za kutnu brusilicu. Žica koja se nalazi u takvim četkama nije samo mesingana. Proizvodi se čelična i inox žica.
Ako imate više posla uvijek vam savjetujemo da kupite brusnu četku za kutnu brusilicu. Puno više posla će te napraviti sa takvim tipom nego sa brusnom četkom za bušilicu.

Konusna brusna četka

Tip četke koja nije tako česta u trgovinama, ali profesionalci vrlo dobro znaju zašto im treba takva rotaciona brusna četka. Najbolji primjer za konusne brusne četke je kutovi i nepristupačna mjesta. Odlična brusna četka. Vrlo često je žica pletena.

Ravna brusna četka

Tip četke koji većina je vidjela za bušilicu, ali se proizvodi i u velikim promjerima za stupne brusilice u radionicama. Dolazi u svim tipovima žica i pletenja. Odlična kao pomoćna brusna četka.

Tipovi žica na brusnim četkama

Da sada ne opisujemo previše tehnički, idemo to pojednostaviti.
Mesingana žica: debljina 0,25; 0,30; 0,50 mm – valovita žica
Čelična žica: debljina 0,25; 0,30; 0,50 mm – valovita i pletena žica
Inox žica: debljine 0,25; 0,30; 0,50mm – valovita i pletena žica

Jednostavno objašnjenje koja žica za koji materijal. Mesingana žica i čelična za čelike, inox žica samo za inox materijale.

Mesingana žica se koristi i za tvrdo drvo, ali tanja žica. Čelična žica odlična za skidanje boje ili čišćenje zavarivanja. Inox žica za čišćenje inoxa ili čišćenje zavarivanja.

Valovita ili pletena

Valovita žica je bolja za finije stvari i manje poslove. Pletena žica je bolja za veće poslove skidanja boje ili čišćenje zavarivanja.

 

 

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register