MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Wolfcraft univerzalni nosač ubodne pile i vodilica za električnu kružnu pilu

Wolfcraft univerzalni nosač ubodne pile i vodilica za električnu kružnu pilu from kljuc13 on Vimeo.

Recenzija dva alata proizvođača Wolfcraft. Aluminijska vodilica za električnu kružnu pilu i Univerzalni nosač ubodne pile

 

Univerzalni nosač ubodne pile Wolfcraft

U osnovi vrlo jednostavan alat široke primjene. Sastoji se od vrlo malo dijelova i potrebno vam je nekih 5 minuta da možete početi raditi. Sastoji se od osnovne ploče na koju se montira vaša ubodna pila. Četiri nosača/stege koje drže čvrsto vašu ubodnu pilu. Paralelni graničnik koji ima dosta veliki hod po radnoj ploči. Dvije stege uz pomoć kojih se pričvršćuje radna ploča.

Nešto što vam savjetujemo za ovaj alat kako bi bio bolji. Wolfcraft je zamislio alat da se koristi uz wolfcraftove radne stolove. Točnije da se drugi dio radne ploče nasloni na neku čvrstu površinu. Kako bi dobili veću čvrstoću i smirili vibracije vaše ubodne pile.

Alat daje vrlo dobre rezultate, bez puno podešavanja. Možete odrezati veće i manje komade dasaka, bez većih problema. Vrlo točno i brzo.

Oprez !!

Alat postaje malo opasan zato što se sada nalazi obrnuto u odnosu na normalno rukovanje. Točnije sada je malo teže brzo isključiti ubodnu pilu. Zato pamet u glavu kada radite sa ovakvim alatom !!

Wolfcraft FKS 115 Univerzalna vodilica za električnu kružnu pilu – cirkular

Ovakav tip alata ako kupujete od renomiranih proizvođača zna biti vrlo skup i odgovara samo za određene modele električnih kružnih pila. Wolfcraft je napravio univerzalnu vodilicu ali ima neke stvari na koje trebate obratiti pažnju.

Veličina vaše papučice na cirkularu je bolje ako je veća. Mi imamo stari iskra cirkular i sama papučica nije velika. Tako da sistem gdje se cirkular uglavi je predviđen za novije električne ručne kružne pile a ne za starije modela sa manjim papučicama.

Sama aluminijska vodilica je vrlo dobro napravljane i dimenzije 1150x45x220 mm su i više nego dovoljne za većinu poslova. Točnije za rezanje sve do 1m, ako vam je potrebno za veće dužine Wolfcraft nudi samo vodilicu koja se može dodati kako bi se dobilo 2,30 m.

Stege koje se isporučuju uz samu vodilicu su vrlo dobro napravljene i vrlo čvrsto mogu uhvatiti za materijal u gotovo svim situacijama.

Sama ploča na koju stavljate električnu kružnu pilu je izrađena od plastike. Ima dva manja imbus vijka uz pomoć kojih se fino podešava klizanje ploče po vodilici. Na ploči se nalazi 6 stega koje drže vaš cirkular za papučicu. Sistem je zamišljen tako da kada se jednom podesi nije potrebno više namještati. Samo je potrebno podignuti prema gore cirkular i vadi se iz ležišta.

Problemi koje možete imati sa Wolfcraft FKS 115 vodilicom su više na cirkularu nego na samom alatu.
Točnije vaš cirkular ima sigurnosni štitnik i on vam može praviti probleme. Kako je nama štitnik gurnuo cijelu pilu prema vodilici u momentu rezanja i mi smo zarezali vodilicu. Obratite pažnju kako se ponaša vaš sigurnosni štitnik na vašoj pili. Mi nismo mogli udaljiti sam cirkular dovoljno od vodilice jer je papučica cirkulara mala i zbog toga nam sigurnosni štitnik neon-stop pravio probleme. Ali ako vam je veća papučica samog cirkulara možete puno bolje zaglaviti cirkular i odmaknuti dovoljno od vodilice kako bi štitnik lista pile radio svoj posao normalno.

Osobno vam preporučujemo ovaj alat, ali samo ako imate ručni cirkular noviji sa većom papučicom.
Vrlo koristan alat koji se vrlo brzo postavlja na željeno mjesto rezanja i precizno odreže željeni materijal.

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register