MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Kako izvaditi voćku brzo i lako

Kako izvaditi voćku brzo i lako from kljuc13 on Vimeo.

Tehnika vađenja stabla za lijene. Brzo, jednostavno i bez puno korištenja ašova i sjekire

 

 

Kada želite izvaditi jednu ili više voćaka iz vašeg vrta uvijek vas uhvati glavobolja kao ženu u krevetu prije sexa. Ali ima lijeka i za to, ne za seks već za voćku.


Alat potreban za vađenje voćke

 

  • Ašov
  • Sjekira
  • Tirfor, sajlcug ili dizalica povlačna na sajlu
  • Užad ili trake za dizanje tereta


Tehnika koju ćemo vam objasniti je dosta jednostavna, vrlo stara i možda ste vidjeli negdje da netko već tako vadi voćke. Prvo što je potrebno pronaći dva stabla koja su postavljena nasuprot vaše voćke ili bolje rečeno žrtve. Točnije pronađite dva stabla jača ili jednaka sa vašom voćkom ali da su u odnosu na voćku nalaze sa lijeve i desne strane.  Nije obavezno da su vrlo blizu ili točno nasuprot jedno drugog.
Prvo što je potrebno na voćki napraviti ako već nije je odrezati krošnju ali pazite da vam ostane što više stabla. Točnije da je minimum 1 metar od zemlje. Cilj je dobiti što veću polugu.
Nakon toga zavežete na obližnje jače stablo užadima ili trakama za dizanje tereta. Koristite obližnje stablo kao sidro i vežete na dnu stabla. Zavežite što čvršće. Nakon toga zavežite za sam vrh stabla kojeg želite izvaditi. Postavite svoj sajlcug između i nategnite užad prije nego počnete povlačiti sa sajlcugom.
Kada je sve postavljeno samo sajlcug u ruke i polako počnite povlačiti voćku. Kada čujete da korijenje puca, to je dobar znak. Nakon toga nastavite i sve dok možete da povlačite.
Ašov u ruke i lagano otkopajte da vidite korijenje koje vam se još drži. Sjekirom odsijecite .
Sada je potrebno samo ponoviti proces i postaviti na drugu stranu točnije na drugo obližnje jače stablo.


Savjet više


Kada krenete u kupovinu tirfora, sajlcuga ili povlačne dizalice obratite pažnju na nosivosti i prekidnu silu.
Što to ustvari znači. Na primjer dizalice povlačne od 500 Kg imaju prekidnu silu od 1 tone. Ali to ne znači da dizalica od 4 tone ima prekidnu silu od 8 tona, one obično imaju nekih 25% veću nosivost točnije prekidnu silu.
Nikada ne pokušavajte preopteretiti, iako su napravljene da vam se slomi jedan mali komad metala (osigurač) koji je sigurnosni kad preopteretite.

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register