MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Polica za aku bušilice ALAMO

  • Ocijeni sadržaj
    (0 glasova)
  • Objavljeno u Uradi sam...
  • Pročitano 3578 puta

Polica za aku bušilice ALAMO from kljuc13 on Vimeo.

Svi vlasnici Aku bušilica dijele isti problem, gdje je punjač, baterija i sama aku bušilica.
Uvijek je negdje raspareno po radionici. Malim ali jednostavnim uradi sam projektom želimo vam pomoći da riješite taj problem.

 

Materijal potreban za izradu police

 

Daska 22x30x2 cm komada 2
Daska 35x30x2 cm komada 2
Letvica 25x1x1 cm komada 1
Iver vijak 3,5x45 komada 12
Iver vijak 3,5x30 komada 6
Iver vijak 3,5x25 komada 8
Produžni kabl sa 3 utičnice
Podloška široka DIN 9021 komada 6
Kutija PVC 111x168x76 mm komada 3

 

Izrada police za aku bušilice – Alamo

 

Sama konstrukcija police nije nuklearna fizika. Imamo dvije bočne daske 22x30cm i dvije poprečne daske 35x30cm. Razmak između poprečnih dasaka diktira visina punjača uključenih u produžni kabl.
Visina kutija PVC koje smo koristili je 76mm + 1cm da se kutija može lakše izvlačiti.

Nosači Aku bušilice – nosač pištolja

Pronašli smo komad cijevi koja se vrlo često koristi u trgovinama, točnije najlon dolazi namotan na plastične cijevi. Prednost ovakve ili kartonske cijevi je deblja stjenka cijevi u odnosu na kanalizacijsku.

Kako izračunati koliko vam treba za bušilicu i kakav oblik

Vrlo jednostavno pogledajte svoju Aku bušilicu i primijetiti će te prekidač je blizu samog motora i glave bušilice. Vrlo je važno napraviti na cijevi usječeni dio koji će neće dodirivati prekidač kada je vaša aku bušilica u nosaču. Na taj način osiguravate da se slučajno ne troši baterija dok vas nema.
Dužina cijevi je diktirana samom aku bušilicom, nema potrebe da radite predugačku cijev. Prednost kratke cijevi je da uvijek vidite koji alat se trenutno nalazi u bušilici.

Odmah probušite sa svrdlo Ø10 dvije rupe na suprotnoj strani od mjesta gdje će biti pričvršćene. Tako će te lakše pričvrstiti nosače za policu.

Spajanje elemenata police za aku bušilice

Prvo spojite donju poprečnu dasku sa bočnim stranicama. Koristite iver vijke 3,5x45. Zatim je potrebno postaviti vaše kutije PVC na točno mjesto gdje će biti postavljene kako bi odredili dubinu. Letvicu postavite na taj način da vam sve kutijice dodiruju i budu poravnate sa prednjom poprečnom daskom. Učvrstite letvicu sa iver vijcima 3,5x30. Kada ste postavili letvicu sada treba vidjeti koliko vam prostora zauzima produžni kabl sa vašim utikačima za punjače. Visina kutija PVC je 76mm treba dodati još jedan cm za lakše izvlačenje i vračanje. Ali ako vaši utikači prelaze tu visinu potrebo je namjestiti da kablovi bez pritiska stoje na svojem mjestu. Na taj način ste dobili visinu druge poprečne daske. Sada učvrstite sa iver vijcima 3,5x25 vaš produžni kabl i nemojte zaboraviti izrezati na donjoj dasci mali utor kako bi kabl od produžnog prolazio pored zida. Zatim postavite svoju gornju poprečnu dasku.
Učvrstite sa iver vijcima 3,5x45. Način na koji će biti pričvršćeni punjači ovisi kako izgledaju i dali su predviđeni za neku vrstu učvršćivanja.

Kako učvrstiti punjač baterije

U našoj situaciji se nalaze dva modela totalno različita. Prvi model ima masivan punjač sa mjestom na kućištu da se postavi na iver vijke. A drugi model ima vrlo malo kućište i nije predviđeno za pričvršćivanje.

Tehnika dvostruko samoljepljiva traka

Kako postaviti punjač koji nema nigdje za pričvrstiti se. Dvostruko samoljepljive trake su izuzetno dobro rješenje za ovakve situacije. Samo zalijepite sa donje strane i odrežete višak. Zatim pritisnite na mjesto gdje želite da bude i to je to.

Tehnika iver vijak – krep traka

Proizvođači vrlo često obilježe razmak rupa ili uz upute prilože šemu kako da to napravite. Ako ste izgubili vaše upute. Uvijek možete to napraviti na sljedeći način. Samo zalijepite komad krep trake preko rupa koje treba prenijeti na željeno mjesto. Označite i zalijepite šablonu na mjesto gdje želite da stoji. Sa iver vijcima 3,5x25 pričvrstili smo punjač.

Dodaci vašoj polici za aku bušilice

Ako imate zgodnu kutijicu sa bitovima koju je moguće pričvrstiti. Možete uvijek postaviti na vašu policu fiksno. Na taj način ste osigurali jedno mjesto gdje se nalaze bitovi, pregledno i lako dostupno.

Alat korišten u izradi police za aku bušilice

Električna ručna pila
Aku bušilica
Ubodna pila
Svrdlo DIN 340 Ø3
Svrdlo DIN 338 Ø10
BIT PZ 2
Nosač bitova komada 2
Kutnik stolarski
Olovka
Metar 3m
Pila ručna za metal

 

 

slynet

mi smo...

na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register