MI NISMO NAJBOLJI
MI SMO MAJSTORI

 

Menu
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Koju bušilicu kupiti?

Koju bušilicu kupiti from kljuc13 on Vimeo.

 

Savjeti za kupovinu bušilica i kategorije bušilica koje se proizvode. Vrlo čest će te nasjesti na gratis kod kupovine bušilica. A ustvari treba gledati jednostavna pravila.


1 Kategorija ili Lake bušilice


Kako bi vam lakše dali savjet koju bušilicu treba kupiti moramo vam prvo objasniti vrste bušilica.
Krećemo sa prvom kategorijom, lake bušilice. Bušilice izgledom vrlo često malih dimenzija, lagane i mogu prihvatiti svrdlo do 10mm. Kontrola obrtaja od modela do modela. Ali generalno bušilice namijenjene za bušenje lima, cijevi, drvo i manje zahtjevni poslovi.


2 Kategorija ili Univerzalne bušilice


Vrsta bušilica koja je svim uradi sam majstorima prva na listi po izboru. Ali ova kategorija nije baš za sve. Tip bušilica koje imaju samo bušenje i bušenje sa vibracijom. Proizvode se stvarno šaroliko, može se pronaći u svim dimenzijama, jačinama i bojama. Vrlo često su na akcijama i dobijete GRATIS svrdla ili nešto. Ovo je tip bušilica koje su prvenstveno namijenjene populaciju u stanovima. Koji prostorno nemaju mjesta za većom količinom alata i s druge strane ne buše često.
Pokrivaju dosta poslova vezanih za jedan stan bušenje betona, bloka, cigle, drvo, čelika, limova, bušenje sa krunama ili bušenje plastika. Nažalost ne mogu štemati.


3 Kategorija ili Bušilice sa SDS+ prihvatom


Ovu vrstu bušilica još zovu 2 kile bušilice, vrlo popularna među majstorima. Bušilica koja ima prihvat SDS+ ima veliki izbor profesionalnih svrdla koja su malo skuplja ali više isplativija. Može štemat točnije može se raditi sa sjekačem ili špicom. Ali to nije njena glavna namjena. Ono što je prednost kod ovakvih bušilica je da vrlo često se isporučuju sa steznom glavom za klasična svrdla. Na taj način njena namjeno područje primjene se povećava drastično. Drugim riječima može se štemati, bušiti beton, bušiti drvo, bušiti čelik, bušiti lim, bušiti plastika, bušenje sa krunama i slično.


4 Kategorija ili Bušilice sa SDS MAX prihvatom


U ovu kategoriju spadaju sve bušilice koje su iznad 5kg i njihova namjena je bušenje beton i štemanje.
Vrlo često se koriste u poslovima kao što su razbijanje betona, bloka ili cigle. Bušenje rupa većeg promjera ili postavljanje klima. Kako je ova vrsta kategorije cjenovno dosta visoka morate imati ozbiljan posao da krenete u ovu kategoriju. Većinom profesionalci koriste ovu vrstu bušilica za bušenje i rušenje.
5 Kategorija ili Bušilice posebnih namjena
Uvijek postoje bušilice koje su namijenjene za specifične situacije. Primjer su kutne bušilice, magnetne bušilice ili helikopter bušilice. Ovaj tip bušilica je prvenstveno namijenjen specifičnim poslovima koje obavljaju profesionalci. Jako rijetko će neki uradi sam majstor imati posla za ovakav tip bušilica.
Savjeti za kupovinu bušilica


1 Pravilo za kupovinu bušilice


Koje poslove ću najčešće obavljati sa bušilicom ?
Budite iskreni kada odgovarate na ovo pitanje. Ne postoji odgovor sve ću raditi. To je bajka. Uvijek će vam jedna grana posla biti više zastupljena.
Primjeri: pravljenje ograde, pravljenje kuhinje, adaptacija kupatila, rušenje terase, postavljanje stiropora i slično.


2 Pravilo za kupovinu bušilice


Koliko često ću u budućnosti koristiti bušilicu?
Kada si postavljate ovo pitanje razmislite o svim vašim budućim poslovima. Neki poslovi traže više posla sa bušilicom a neki manje.
Primjeri: stavljanje izolacije na kuću od 100m2 otprilike se buši oko 250-500 rupa u beton ili blok, pravljenje kuhinje od 4m za vašu punicu/svastiku sigurnih 200 rupa, ograda drvo metal kombinacija po dužnom metru može varirati od 50-100 rupa. Adaptacija kupatila minimum 2 dana štemanja i jedan do dva sjekača će otići ko od šale.


3 Pravilo za kupovinu bušilica


Koliko mi kućni budžet dozvoljava?


Nitko od nas nema novaca na razbacivanje, i kupovina bušilice se zna poklopiti kada baš nemate novaca. Zato razmislite koliko možete odvojiti novaca za bušilicu i gledajte cjenovni razred. Na primjer u 750,00 Kn ili 100 € se može pronaći bušilica iz prve 4 kategorije. Naravno da neće biti dobra kao ona za 2000,00 Kn ili 266,66 € ali može napraviti posao i skinuti punicu s vrata.


Primjeri za stanove i kuće


Ako živite u stanu, najvjerojatnije nećete bušiti više od 50 rupa godišnje. U takvoj situaciji vam jedna univerzalna bušilica može biti odličan izbor.
Ali ako ste u stanu i imate vikendicu dobro razmislite o kupovini bušilice iz 3 kategorije. Točnije bušilice sa SDS+ prihvatom, obavezno gledajte da dobijete i samosteznu glavu za klasična svrdla.
Ako ste ponosni vlasnik male kuće u preriji za Vas je naj bolje da odmah kupite jednu bušilicu sa SDS+ prihvatom i isto da obavezno u isporuci bude samostezna glava za klasična svrdla.
Nakon određenog vremena vidjet će te koliko vam je potrebna druga bušilica i iz koje kategorije.

Ali za sve koji žive u kućama bušilice sa SDS+ prihvatom su odlična investicija i vrlo brzo se vraćaju.
Jako puno kućanskih poslova će te odraditi sa ovom bušilicom i nećete morati trčati kod komšije po bušilicu.

slynet

mi smo...

Više u ovoj kategoriji: Kako popraviti kućni budžet »
na vrh članka
Kljuc13.com
Kljuc13.com

Login or Register